Th. Ruisbroek b.v. is opgericht in 1968. De oprichter van het bedrijf, Thom Ruisbroek, is sinds begin jaren ‘60 actief in de handel en fabricage van ruitersportartikelen.

In 1968 is Thom in de gelegenheid gekomen om van zijn hobby zijn beroep te maken door een zadelmakerij te beginnen in Drunen. Deze onderneming, Het Drunens Ruiterhuis ,inmiddels eigendom van Louis Ruisbroek een broer van Thom is bekend in de wijde omgeving.

In 1976 neemt Thom Ruisbroek de zadelmakerij van Fritz Goertz in Jülich (Duitsland) over. Dit bedrijf levert naast dressuur- en springzadels speciale zadels voor IJslandse Paarden, de zogenaamde töltzadels, door geheel Europa. Via Fritz Goertz Gmbh komt Thom Ruisbroek in 1991 voor het eerst in IJsland om daar zijn nieuwste modellen IJslandse zadels te showen.

Tijdens deze tocht is de liefde voor het IJslandse Paard gegroeid: hij kwam terug zonder zadels, en met een 12-tal IJslandse Paarden! Met deze 12 paarden is hij zijn stoeterij in 1991 begonnen.

En zo is Stoeterij frá Libčrté geworden tot wat het nu is: Een IJslander stal van formaat! De stoeterij ligt op een terrein van ongeveer 3,5 hectare in een bosrijke omgeving en beschikt over een officiële wedstrijdbaan inclusief een buitenmanege van 60 x 20 meter en 2 longeerkralen. Frá Libčrté heeft een grote loopstal waarin de merries, hengsten en ruinen gescheiden van elkaar kunnen verblijven. De loopstallen hebben ieder weer eigen paddocks. Indien noodzakelijk of gewenst kunnen de paarden in een aantal kleine stallen (tijdelijk) apart worden gehouden.

Sinds 1980 is Th. Ruisbroek b.v. actief op het gebied van stallenbouw en afrasteringen in de ruimste zin van het woord en heeft inmiddels vele projecten op grote en kleine schaal op haar naam staan. Bekende topruiters in binnen- en buitenland hebben hun terreinen laten inrichten door Th. Ruisbroek b.v.

Kwaliteit en een deskundig advies staan hoog in het vaandel bij Ruisbroek. Door de jaren heen hebben velen klanten dit weten te waarderen. Th. Ruisbroek B.V. werkt al geruime tijd samen met een aantal vooraanstaande leveranciers binnen haar vakgebied o.a. De Sutter en Gallagher.

Sedert 15 jaar  staat het bedrijf onder leiding van de oudste zoon van Thom, Marcel Ruisbroek die een ruime ervaring heeft in de paardenwereld. Enerzijds als leverancier van allerlei materialen voor in en om de stal en anderzijds als actief beoefenaar van de paardensport. Zowel in de dressuur, op de wedstrijdbaan als aangespannen is hij regelmatig op paardensportevenementen te vinden.