Birthalarm: hét systeem om u tijdig op de hoogte voor de komst van een veulen. Een systeem dat al jaren lang bestaat en bijna letterlijk zijn vruchten heeft afgeworpen!

 

Wat is birth alarm?

Birth Alarm bestaat uit een zender en een ontvanger. De zender wordt bevestigd op een anti-rolsingel die op de schoft van het paard wordt geplaatst. De merrie ondervindt geen enkele hinder van de lederen singel.

Het bereik van de zender bedraagt 500 meter, maar door middel van aansluiting op bijvoorbeeld een semafoon kunt u deze afstand vergroten. De zender is waterdicht, en het systeem kan dus ook zeer goed bij buitengeboortes worden toegepast. De ontvanger wordt door u op de gewenste plaats gezet, bijvoorbeeld op de slaapkamer, en via het lichtnet in werking gesteld. In afgelegen gebieden is een 12Volts aansluiting mogelijk.

 

Hoe werkt birth alarm?  

De totale zijligging is niet de normale rusthouding van een hoogdrachtige merrie. De hoogdrachtige merrie rust normaliter halfliggend, zittend of zelfs staand. De totale zijligging is uniek en voorbehouden aan de fase tijdens de uitdrijving. Nu is er echter een uitzonderingsgroep merries (ongeveer 10%) die wel in totale zijligging rust; Birth Alarm heeft voor deze groep merries een speciale positie voorzien waardoor in alle gevallen de geboorte wordt gemeld door Birth Alarm.

 

     
   
     
De koliekestand
Birthalarm kan ook als waarschuwingsapparaat dienen voor paarden die aan koliek lijden. Birth alarm is standaard uitgerust met een extra functie: de koliekstand
     
Accessoires

Extra zender: U heeft meerdere merries die rond dezelfde tijd moeten veulenen? U kunt meerdere zenders op één ontvanger aansluiten.

Externe zoemer: U wilt het alarmgeluid versterken? Gebruik hiervoor de externe zoemer (inclusief 25 meter verlengkabel).

De telefoonkiezer: U wilt via de telefoon of semafoon gewaarschuwd worden? door het aansluiten van een telefoonkiezer wordt u op de gewesnte plaats gewaarschuwd.

 

           

     

Deskundigen over Birth Alarm:

Jos Lansink:

"In de topsport maken we graag gebruik van betrouwbare producten die hoge prestaties leveren. Dat begint natuurlijk al bij de geboorte; goed fokmateriaal is medeverantwoordelijk voor de prestaties van een topruiter. Birth Alarm is het geboortebewakingssysteem bij uitstek dat feilloos waarschuwt bij de aanvang van de geboorte. Bovendien is het zeer paardvriendelijk en gemakkelijk te bedienen. Een klasse product waar je 'u' tegen kunt zeggen."

 

Ing. J. Knaap, De Bovenste Hof:

"Op het paardenproefbedrijf "De Bovenste Hof' te Brunssum (1995: nieuwe locatie Lelystad) hebben we ongeveer 50 merries die meedoen aan diverse fokonderzoeken. Birth Alarm is door ons getest op de praktische waarde en betrouwbaarheid."